Ustvari račun
Prijava
pokaži stranski meni

Izjava o varovanju osebnih podatkov


Ponudnik namenja resno skrb obravnavi osebnih podatkov obiskovalcev spletne strani www.pogodba24.si. Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zasebnost uporabnikov storitev. Prav tako se ponudnik zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Ponudnik tako izjavlja, da bo pri zbiranju, obdelavi in uporabi osebnih podatkov uporabnikov spoštoval veljavno zakonodajo Republike Slovenije in Evropske unije.

V skladu z veljavno zakonodajo imate pravico, da pridobite informacije o vaših shranjenih osebnih podatkih ter pravico do dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa omenjenih podatkov.

V kolikor imate vprašanje v zvezi z varovanjem osebnih podatkov, smo vam na voljo na e-naslovu info@pogodba24.si.

Kaj obsega varovanje osebnih podatkov?

Ta izjava o varovanju osebnih podatkov je namenjena informiranju uporabnikov o tem, kateri podatki se zbirajo in v kakšen namen se uporabljajo. Izjava predstavlja dopolnitev splošnih pogojev. Izjavo o varovanju osebnih podatkov lahko ponudnik spremeni zgolj v okviru obstoječe zakonske ureditve.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, ne glede na obliko, v kateri je izražen. Omogoča identifikacijo določene osebe. Sem spadajo ime in priimek, naslov, rojstni datum, prebivališče in podatki o bančnem računu. Ponudnik bo osebne podatke uporabil zgolj v primeru, ko to dopušča zakonodaja in/ali v primeru ko je v to privolil uporabnik.

Ukrepi ponudnika na področju varovanja osebnih podatkov

Poleg zakonskih obveznosti zagotavlja ponudnik dodatno varovanje osebnih podatkov uporabnikov, in sicer:
- Spletna stran zagotavlja standard https, ki predstavlja varnejšo različico http standarda. To pomeni, da uporablja SSL protokol za šifriranje podatkov, ki zaščiti podatkovni promet pred vmesnimi opazovalci in jim onemogoča vpogled v vsebino podatkovnega prenosa.
- Vsi sodelavci ponudnika so pogodbeno zavezani k varovanju osebnih podatkov uporabnikov.

Kateri podatki se zbirajo in uporabljajo ob uporabi storitve pogodba24.si?

1. Registracija
V fazi registracijskega postopka ob vzpostavitvi uporabniškega računa, uporabnik v prijavnem obrazcu navede ime in priimek, elektronski naslov in izbrano geslo. V kolikor si uporabnik predhodno ne ustvari uporabniškega računa, se registracijski postopek in vzpostavitev uporabniškega računa izvede avtomatično ob oddaji naročila na podlagi vpisanih podatkov. V tem primeru uporabnik prejme avtomatsko generirano geslo v elektronskem sporočilu po elektronski pošti na e-poštni naslov, ki ga je navedel ob naročilu. Dodeljeno geslo lahko uporabnik kadarkoli spremeni na spletni strani v rubriki "Moj račun". Registracija omogoča, da uporabnik v obdobju 14 dni končni pravni dokument brezplačno spreminja oziroma naknadno dokonča nedokončan pravni dokument.

Podatki, ki jih ponudnik pridobiva s strani uporabnikov, so potrebni za zagotavljanje storitve. Podatki se uporabljajo izključno za potrebe priprave pravnih dokumentov in izdajo računa za plačilo storitve.

2. E-glasilo
V primeru, da se uporabnik naroči na e-glasilo ponudnika, se elektronski naslov uporabnika, ki ga je podal v registracijskem postopku, uporabi za pošiljanje e-glasila. Uporabnik ima možnost, da se kadarkoli odjavi od prejemanja e-glasila. Prosim označite možnost odjava v e-glasilu ali sporočite odjavo na elektronski naslov info@pogodba24.si.

3. Priprava pravnega dokumenta
Ponudnik na spletni strani www.pogodba24.si ponuja pripravo pravnih dokumentov po meri. Ponudnik ponuja pravne dokumente kot so pogodbe, tožbe, pravni dopisi, ugovori in druga pravna pisanja. Pravni dokumenti so izdelani na podlagi odgovorov (podatkov) na vprašanja, ki jih uporabnik vnese v procesu priprave dokumenta.

Za potrebe priprave pravnega dokumenta, podaja uporabnik v procesu podajanja odgovorov na vprašanja, osebne podatke in podatke, ki se nanašajo na tretje osebe. To so sledeči podatki:
- ime in priimek
- spol
- datum in kraj rojstva
- naslov in
- bančni račun.

V določenih primerih so zahtevani še dodatni podatki, ki so potrebni za izdelavo dokumenta. Sem sodijo npr. podatki o kupnini, predmetu pogodbe ali višini plače ali mesečnega zaslužka. V tem členu navedene podatke ponudnik uporablja izključno za potrebe izdelave pravnih dokumentov. Ti podatki se posebej ne shranjujejo ali povezujejo z drugimi osebnimi podatki uporabnika oziroma ne uporabljajo za druge namene kot za izdelavo pravnih dokumentov. Ponudnik hrani pravni dokument 6 mesecev in v tem času je dokument na voljo za prenos. Po preteku 6 mesecev bo dokument izbrisan. Tretjim osebam je dostop do dokumentov onemogočen.

Ponudnik shranjuje naročniške podatke. Ti podatki so ob nakupu skupaj s splošnimi pogoji poslani na uporabnikov elektronski naslov. Pretekle nakupe si lahko ogledate v vašem uporabniškem računu.

4. Elektronska pošta
Praviloma ponudnik vzpostavi stik z uporabnikom zgolj z elektronskim sporočilom, s katerim potrjuje uspešno dokončanje registracijskega postopka ter v primerih spremembe gesla in pri podajanju odgovorov na vprašanja, pritožbe ali pobude uporabnika.

V primeru, da uporabnik vzpostavi stik s ponudnikom preko elektronske pošte, se vsebina shrani za namen nadaljnje obdelave oziroma za potrebe prihodnjih dodatnih pojasnil.

Kaj se zgodi s podatki, ki jih posredujem z namenom plačila storitve?

Nakup pravnih dokumentov je možen preko plačilnega ponudnika varnega e-plačevanja PayPal (ta omogoča tudi plačilo s kreditnima karticama Mastercard in Visa) in s plačilnim nalogom. Plačilo s PayPal omogoča plačilni ponudnik ponudnik PayPal (Europe), S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksembourg. Vsi podatki se prenašajo po varni povezavi.

Ko v fazi nakupa s klikom označite možnost »Naročam z obveznostjo plačila preko PayPal«, bodo vaši podatki posredovani plačilnemu ponudniku PayPal. Plačilni ponudnik za namen izvedbe plačila uporabi podatke, ki jih je navedel uporabnik.

Ponudniku kot upravljalcu spletne strani www.pogodba24.si niso posredovani plačilni uporabniški podatki in se z njimi tudi ne seznani. Dodatne informacije lahko pridobite iz izjav o varovanju osebnih podatkov plačilnega ponudnika PayPal.

Pri plačilu preko plačilnega naloga uporabnik sam izbere plačilnega posrednika pri katerem bo plačal univerzalni plačilni nalog.

Ali ponudnik posreduje osebne podatke tretjim osebam?

Osebni podatki se ne posredujejo tretjim osebam.
Osebni podatki se posredujejo zgolj s predhodno izrecno privolitvijo uporabnika. Izjemoma se osebni podatki posredujejo v primeru, če je ponudnik k temu zakonsko zavezan in če je to potrebno v povezavi s pogodbenim razmerjem z uporabnikom ali za uveljavljanje pravic in zahtevkov.


Kaj so dnevniške datoteke in kako se uporabljajo?

Ob obisku spletne strani spletni brskalnik uporabnika brez predhodnega opozorila posreduje podatke, ki se za obdobje največ 6 mesecev hranijo v t.i. dnevniških datotekah. Gre za anonimne podatke, kot npr. datum in čas obiska, IP-naslov računalnika v rabi obiskovalca, tip in verzija spletnega brskalnika ter izvedene spletne aktivnosti.

Skozi opisane anonimne podatke iz dnevniških datotek, lahko ponudnik ugotavlja v katerih terminih se spletna stran najpogosteje uporablja/obiskuje ter količino podatkov, ki se pri tem ustvarja. Na ta način ponudnik ugotavlja in odpravlja morebitne napake (npr. nedelujoče spletne povezave). Ponudnik preuči podatke shranjene v dnevniških datotekah z namenom optimizacije spletne storitve. Posebna pozornost je pri tem namenjena analizi števila obiska (klikov) spletne strani. Pri omenjeni analizi lahko ponudnik, v namen zbiranja in obdelave podatkov, uporabi tudi »piškotke« in programski jezik JavaScript.

Ponudnik bo od registriranih uporabnikov poleg zgoraj omenjenih podatkov, zbiral in shranjeval še datume in čas prijav ter pri tem zbrane podatke.

V opisanih primerih gre za anonimne podatke. Uporabnikovi osebni podatki niso del opisanih aktivnosti.

Kaj so piškotki in s kakšnim namenon se uporabljajo?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se v pomnilniku shranijo začasno (sejni piškotki) ali stalno (shranjeni piškotki) na disku uporabnika. Piškotki so pomembni za udobno, kvalitetno in varno delovanje omrežja ter izboljšujejo uporabniško izkušnjo. Predvsem omogočajo ponovno prepoznavanje uporabnikovega spletnega brskalnika.

Ko obiščete našo spletno stran, se shranijo IP-naslov, ki vam ga je dodelil vaš internetni ponudnik, spletna stran s katere dostopate do nas, podstrani, ki jih obiščete na naši spletni strani, datum in čas trajanja obiska in nekateri drugi podatki, ki nam jih posreduje spletni brskalnik. Ti podatki ne morejo biti posredovani drugim osebam, prav tako se ne bodo uporabljali skupaj z morebitnimi drugimi podatkovnimi viri.

Ponudnik uporablja piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje in omogočanja uporabe določenih funkcij. Tako je npr. za lažjo prijavo na spletno stran omogočeno hranjene uporabnikov podatkov. Prav tako piškotki omogočajo, da sistem podajanja odgovorov na vprašanja, prepozna podatke/odgovore iz predhodnih vprašanj.

Vaš spletni brskalnik lahko nastavite na način, da se o uporabi piškotokov odločate od primera do primera ali pa njihovo uporabo v celoti onemogočite. Funkcionalnost spletne strani www.pogodba24.si se lahko zavrnitvi piškotkov zmanjša.

Kako deluje spletna analitika orodja Google Analytics?

Spletna stran www.pogodba24.si uporablja v namen spletne analitike orodje Google Analytics podjetja Google Inc. Google Analytics uporablja piškotke, torej tekstovne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku in ki na tej podlagi omogočajo analizo rabe spletne strani. S piškotki pridobljene informacije o vaši rabi spletne strani, se praviloma prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in se tam tudi hranijo.

V primeru aktiviranja IP-anonimizacije na tej spletni strani se IP-naslovi uporabnikov storitev Google v državah članicah Evropske unije ali drugih državah Evropskega gospodarskega prostora predhodno skrajšajo. Celoten IP-naslov se prenese na strežnik podjetja Google v ZDA in se tam shrani le izjemoma.

V imenu upravljavca spletne strani Google te informacije uporablja za vrednotenje uporabe te spletne strani s strani uporabnikov, pripravo poročil o dejavnostih na spletni strani in za druge storitve v zvezi z uporabo spletne strani in interneta za upravljavca spletne strani.

IP-naslov, ki je v okviru storitve Google Analytics prenesen z vašega brskalnika, ni povezan z drugimi podatki podjetja Google. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustreznimi nastavitvami v programski opremi svojega brskalnika. V tem primeru pa vas opozarjamo, da morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko uporabniki za zbiranje podatkov, ki jih ustvari piškotek in se nanašajo na njihovo uporabo spletnega mesta (vklj. z njihovim IP-naslovom) podjetju Google ter obdelavo teh podatkov s strani podjetja Google preprečijo, tako da snamejo in namestijo vtičnik za brskalnik, ki ga najdejo na tej povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Kako soglašam z zbiranjem in uporabo mojih osebnih podatkov in kako soglasje prekličem?

Uporabnik soglaša z zbiranjem in uporabo osebnih podatkov na način kot je opisano v tej izjavi, s tem ko s kljukico na predvidenem mestu označi, da se strinja s pogoji. Uporabnik lahko soglasje prekliče, preklic učinkuje za naprej. Preklic se naslovi pisno na e-naslov info@pogodba24.si ali naslov: Zavod PIP, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor.

Ko uporabnik izbriše/odstrani ali da izbrisati/odstraniti svoj uporabniški račun, se razmerje (pogodba) s ponudnikom konča. Uporabnik ne more več dostopati do dela spletnega mesta za registrirane uporabnike in podatkov. Uporabniški račun in registracijski podatki se izbrišejo.