Ustvari račun
Prijava
pokaži stranski meni

Izjava o varovanju osebnih podatkov


1. Uvod
Obdelovalec osebnih podatkov je Zavod PIP – Pravni in informacijski center Maribor (v nadaljevanju: ponudnik). Kontaktne informacije ponudnika so objavljne v 11. poglavju te izjave.

V tej izjavi je opisano kako zbiramo, shranjujemo in uporabljamo (obdelujemo) vaše osebne podatke. Prav tako so opisane pravice, ki jih imate kot naš registriran uporabnik in kako jih lahko izvršujete. Pomembno nam je, da se ob naših ukrepih za varstvo podatkov počutite varne. Vabimo vas, da preberete to izjavo in da nas brez zadržkov kontaktirate v primeru vprašanj.

Sprejetje te izjave je akt soglasja, ki pomeni, da se strinjate z našimi ukrepi in postopki varstva osebnih podatkov.

2. Katere osebne podatke zbiramo?
Zbiramo osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naše storitve. Ob vzpostavitvi uporabniškega računa zberemo vaše ime, priimek, e-mail naslov, IP naslov in piškotke.

Odvisno od dokumenta, ki ga pripravljate, bomo morda zbirali tudi druge osebne podatke, ki so potrebni za pravilno pripravo dokumenta, kot so (vendar ne izključno): prebivališče, številka bančnega računa, podatki o nepremičnini, podatki o partnerski zvezi, podatki o kupnini, predmetu pogodbe ali višini plače ali mesečnega zaslužka itd. Za potrebe priprave posameznih dokumentov, bomo morda potrebovali tudi podatke drugih oseb (npr. družinskih članov). V teh primeru računamo ,da dotične osebe obvestite o vsebini te izjave o varovanju osebnih podatkov. V tem odstavku navedene podatke ponudnik zbira izključno za potrebe izdelave pravnih dokumentov. Ti podatki se posebej ne shranjujejo ali povezujejo z drugimi osebnimi podatki uporabnika oziroma ne uporabljajo za druge namene kot za izdelavo pravnih dokumentov.

V kolikor boste plačali za našo storitev, bomo hranili tudi podatek o vašem plačilu in prebivališču.

Zbiramo in hranimo tudi osebne podatke (ime, priimek, e-mail naslov, telefonska številka), ki nam jih posredujete, če nam pošljete elektronsko pošto ali nas kontaktirate preko spletnega kontaktnega obrazca.

3. Kako zbiramo osebne podatke?
Vaše osebne podatke zbiramo na različne načine, predvsem neposredno od vas, ko si pri nas ustvarite svoj uporabniški račun, uporabljate našo storitev oz. jo naročite ali ko z nami stopite v stik.

Nekaj podatkov zberemo tudi ob obisku naše strani, kot npr. podatke o vašem brskalniku in vaši aktivnosti na naši spletni strani. Te informacije zbiramo z uporabo piškotkov, o katerih si lahko več preberete v 10. poglavju te izjave.

Osebni podatki na pogodba24.si se obdelujejo na pogodbeni podlagi kot naročilo uporabnika ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takšnega posameznika pred sklenitvijo pogodbe. Ob tem se osebni podatki obdelujejo tudi na podlagi zakonskih obveznosti ponudnika kot upravljalca osebnih podatkov in sicer zaradi obveznosti, ki izvirajo iz spletne prodaje in zaradi eventualnih naknadnih pripomb nad opravljeno storitvijo. Podatki se lahko uporabljajo tudi za pošiljanje novic v obliki e-glasila, v kolikor se uporabnik s tem predhodno strinja.

4. Zakaj obdelujemo vaše osebne podatke?
Obdelava vaših osebnih podatkov je potrebna zato, da lahko pripravimo, zagotovimo in upravljamo razpoložljivost naše storitve in tako izpolnimo našo obveznost do vas kot uporabnika ali stranke. V nekaterih primerih se vaši podatki uporabljajo tudi za naše statistične spremljave, s pomočjo katerih nadgrajujemo in izboljšujemo našo storitev.

5. Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?
Vaše osebne podatke obdelujemo mi sami primarno zaradi vašega upravljanja z dokumenti in storitvijo. V določenih primerih obdelava poteka tudi s strani tretjih oseb. Imamo namreč zunanjo informacijsko podporo za tehnični del zagotavljanja storitve. Obdelava osebnih podatkov poteka na strežnikih v Evropski uniji in jih ponudnik ne iznaša izven Evropske unije.

6. Kako dolgo hranimo vaše podatke?
Ponudnik obdeluje osebne podatke le toliko časa, kolikor je potrebno za dotični podatek, kar je med drugim odvisno od tega, če je med ponudnikom in obiskovalcem vzpostavljeno razmerje stranke. Razmerje stranke je vzpostavljeno v trenutku kakršnegakoli kontakta (npr. telefon, e-pošta) uporabnika s ponudnikom pogodba24.si.

Če razmerje stranke ni vzpostavljeno, bodo vaši osebni podatki izbrisani po 12 mesecih. Če je razmerje stranke bilo vzpostavljeno, vendar ni prišlo do priprave dokumenta, se bodo vaši osebni podatki hranili 24 mesecev.

V kolikor je vzpostavljeno razmerje stranke in je dokument bil pripravljen, bomo hranili osebne podatke in relevantno dokumentacijo ter rezultate izvedenega tekom naročila za čas, dokler ocenjujemo, da je to potrebno glede na vrsto naročila in glede na naše obveznosti ter pravila o odgovornosti.

V določenih primerih bomo morda morali hraniti osebne podatke tudi izven zgoraj opisanih časovnih okvirjev, kadar je podlaga za zbiranje izven izvajanja pogodbenega odnosa, kot na primer zaradi pravil računovodenja.

7. Kako varujemo vaše osebne podatke?
Varstvo vaših osebnih podatkov je naša prioriteta, čemur sledijo tako tehnični kot organizacijski ukrepi.

Spletna stran zagotavlja standard https, ki predstavlja varnejšo različico http standarda. To pomeni, da uporablja SSL protokol za šifriranje podatkov, ki zaščiti podatkovni promet pred vmesnimi opazovalci in jim onemogoča vpogled v vsebino podatkovnega prenosa.

Vsi sodelavci ponudnika in obdelovalci osebnih podatkov so pogodbeno zavezani k varovanju osebnih podatkov uporabnikov. Dostop do vaših osebnih podatkov imajo zgolj določeni in pooblaščeni sodelavci.

8. Pravice glede vaših osebnih podatkov
Kot registriran uporabnik imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki kadarkoli pravico:
- zahtevati informacijo o tem katere podatke hranimo o vas in kopijo teh osebnih podatkov,
- popravka vaših osebnih podatkov, v kolikor so ti netočni, nepopolni ali napačni,
- izbrisa vaših osebnih podatkov,
- omejitve obdelave osebnih podatkov,
- ugovora obdelavi in
- prenosljivosti podatkov.

Prav tako imate v zvezi z obdelavo osebnih podatkov pravico do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.

Prosimo, upoštevajte, da lahko zavrnemo vašo zahtevo za izbris vaših osebnih podatkov, v kolikor za to obstaja ustrezna pravna podlaga ali nas k temu zavezujejo predpisi (npr. davčni, računovodski, potrošniški). V posameznem primeru lahko takšno zahtevo zavrnemo tudi zaradi uveljavitve naših ali zaradi obrambe pred drugimi pravnimi zahtevki. V primeru, da vaši zahtevi iz zgoraj opisanih razlogov ne bomo mogli ugoditi, bomo omejili obdelavo vaših osebnih podatkov zgolj za namen, ki preprečuje izbris teh podatkov. Dostop do takšnih podatkov bo strogo omejen na nas, dostop do njih pa boste lahko zahtevali zgolj vi.

10. Piškotki
Piškotki na naši strani so namenjeni optimalnemu delovanju spletne strani in pravilnemu prikazu vseh informacij. Uporabljamo tudi piškotke za splošne analitične podatke o uporabi naše spletne strani in storitve. Prav tako uporabljamo piškotke za delovanje nekaterih funkcionalnosti na strani (npr. za lažjo prijavo na spletno stran je omogočeno hranjene uporabnikovih podatkov, za lažjo pripravo dokumenta se hranijo podatki/odgovori iz predhodnih vprašanj na istem mestu).

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se v pomnilniku shranijo začasno (sejni piškotki) ali stalno (shranjeni piškotki) na disku uporabnika. Te datoteke (piškotki) so poslani z našega strežnika in shranjeni v vašem brskalniku oz. napravi.

Za analitiko uporabljamo orodje Google Analytics. V kolikor želi uporabnik svojemu brskalniku onemogočiti zbiranje analitičnih podatkov preko omenjenega orodja, lahko to stori z namestitvijo vtičnika iz te povezave: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Vaš spletni brskalnik lahko nastavite na način, da se o uporabi piškotokov odločate od primera do primera ali pa njihovo uporabo v celoti onemogočite. Funkcionalnost spletne strani www.pogodba24.si se lahko zavrnitvi piškotkov zmanjša.

11. Kako soglašam z zbiranjem in uporabo mojih osebnih podatkov in kako soglasje prekličem?
Uporabnik soglaša z zbiranjem in uporabo osebnih podatkov na način kot je opisano v tej izjavi, s tem ko s kljukico na predvidenem mestu označi, da se strinja s pogoji. Uporabnik lahko soglasje prekliče, preklic učinkuje za naprej. Preklic se naslovi pisno na e-naslov info@pogodba24.si ali naslov: Zavod PIP, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor.

Ko uporabnik izbriše/odstrani ali da izbrisati/odstraniti svoj uporabniški račun, se razmerje (pogodba) s ponudnikom konča. Uporabnik ne more več dostopati do dela spletnega mesta za registrirane uporabnike in podatkov. Uporabniški račun in registracijski podatki se izbrišejo.