Ustvari račun
Prijava
pokaži stranski meni

Varnost na spletu


Kako varen je moj nakup (plačilo)?

Ponudnik uporabniku omogoča, da izbira možnosti plačila, in sicer s kreditno kartico (Mastercard in Visa), preko ponudnika varnega e-plačevanja PayPal ali univerzalnim plačilnim nalogom (UPN). Spletna stran www.pogodba24.si zagotavlja standard https s SSL protokolom, ki omogoča varno komunikacijo na spletu in ščiti komunikacijo (promet, prenos) pred tretjimi osebami oziroma jim onemogoča vpogled v vsebino prenosa. Naše varnostne rešitve ustrezajo vsem sodobnim standardom prenosa elektronskih podatkov.

Na kakšen način ponudnik presega zakonski minimum glede varovanja vaših osebnih podatkov?

Vsi sodelavci ponudnika so pogodbeno zavezani k molčečnosti. Prav tako imamo vzpostavljene tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, da bi vas kot uporabnika zaščitili pred manipulacijami, uničenjem, izgubo ali kakršnikolimi drugimi neupravičenimi posegi v vaše osebne podatke.

Kaj lahko storim kot potrošnik za varno spletno nakupovanje?

Nakupovanje na spletu je udobno in vam poleg atraktivnih cen ponuja pomembne prednosti. Pomislite zgolj na prihranek pri parkirninah ali časovno zamudno organiziranje sestanka v pravni pisarni. Kljub temu pa tudi na spletu obstajajo določena tveganja. Da bi se izognili morebitnim goljufijam ali drugim tveganjem, vam želimo ponuditi nekaj varnostnih nasvetov:

  1. Prepričajte se, da so vam ponujeni varni načini plačila. Transakcije s kreditnimi karticami naj potekajo s pomočjo najbolj sodobnih varnostih rešitev. Vsi ponudniki ne zmorejo ali nočejo zagotoviti najsodobnejših varnostnih rešitev pri plačilih s kreditnimi karticami.
  2. V primeru, da prejmete elektronsko sporočilo s strani vam neznanega naslovnika, mu v nobenem primeru ne posredujte osebnih podatkov oziroma raznih gesel, številk kreditnih kartic, itd. V tovrstnih primerih gre najverjetneje za prevare s strani spletnih goljufov. Ponudnik (Zavod PIP kot pogodba24.si) vas ne bo v nobenem primeru zaprosil za posredovanje osebnih in drugih podatkov po elektronski pošti ali SMS-u.
  3. Priporočamo vam, da splošne pogoje ponudnikov podrobno preučite, saj je to edini način, da spoznate vse podrobnosti ponujenih produktov in storitev.