Ustvari račun
Prijava
pokaži stranski meni

Kdo smo


Zavod PIP - Pravni in informacijski center Maribor je pravna pisarna s tradicijo, ki že od leta 2004 skrbi za dvig pravne varnosti in bolj dostopne pravne storitve.


Tožba za razvezo zakonske zveze, Sporazumna razveza zakonske zveze, Darilna pogodba za nepremičnino, Pooblastilo, Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delavca, Opomin delodajalcu ob kršitvah pravic, Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, Odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi spremembe delodajalca, Zahteva za varstvo pravic delavca


Obiščite tudi spletno stran Zavoda PIP.
Lahko s klikom tukaj.

Zavod spodbuja in skrbi za razvoj pravne misli in iskanje naprednejših, bolj demokratičnih in humanih rešitev. S svojim delom poskuša prispevati k utrditvi pravne varnosti ter k boljši osveščenosti o pravicah in dolžnostih.

S svojim delom smo pričeli v letu 2004, ko smo vzpostavili pravno pisarno. Naša prva dejavnost je bila brezplačna pravna pomoč in pravno svetovanje občanom, sprva s pisarno v Mariboru, nato tudi v Murski Soboti. Del našega razvoja je tudi posledica uspeha pri črpanju domačih in evropskih sredstev, s katerimi smo izvedli številne uspešne projekte oz. jih še izvajamo. V preteklosti smo bili tudi koncesionar vlade RS za izvajanje javne službe svetovanja potrošnikom. Danes se z izkušenimi sodelavci lotevamo sodobnejših pristopov in orodij približevanja prava ljudem in podjetjem.