Ustvari račun
Prijava
49 €

Darilna pogodba za nepremičnino

Primerna za zemljišča, hiše, stanovanja in ostale nepremičnine.
Vašim potrebam prilagojen in za podpis pripravljen dokument
Vključno z zemljiškoknjižnim dovolilom
Enostavno vodenje po korakih in nasveti
Z navodili za postopanje z dokumentom
Darilno pogodbo za nepremičnino si lahko pripravite sami hitro in enostavno. Ustrezala bo vaši osebni situaciji, torej to kar potrebujete - bodisi za hišo, zemljišče, stanovanje ali drugo nepremičnino.

Darilna pogodba za nepremičnino, ki jo pripravite pri nas, je namenjena neodplačnemu prenosu nepremičnine na drugo osebo, razen če gre za pogodbo med zakoncema, zunajzakonskima partnerjema, partnerjema v partnerski zvezi ali partnerjema v nesklenjeni partnerski zvezi (v teh primerih se namreč zahteva pogodba v obliki notarskega zapisa).

Namig! Našo storitev lahko preizkusite, da vidite kako deluje. Začnite s pripravo dokumenta, s tem se k ničemur ne zavežete. O plačilu se odločite šele čisto na koncu ob potrditvi naročila na blagajni. Takoj po plačilu vas že čaka vaš dokument.
Ali lahko darilno pogodbo sestavim sam?
To je odvisno predvsem od tega komu podarimo. Praviloma jo lahko sestavi kdorkoli, če ne gre za darilo med zakoncema, zunajzakonskima partnerjema, partnerjema v partnerski zvezi ali partnerjema v nesklenjeni partnerski zvezi - takrat se zahteva pogodba v obliki notarskega zapisa. V tem primeru ne morete uporabiti naše storitve, pogodbo vam mora sestaviti notar.
Kaj je darilna pogodba?
Z darilno pogodbo se darovalec zaveže na obdarjenca neodplačno prenesti lastninsko pravico ali drugo pravico ali na drugačen način v breme svojega premoženja obogatiti obdarjenca. Lahko gre tudi za odpoved pravici. Obdarjenec pa mora izjaviti, da se s tem strinja.
Teta nima drugih sorodnikov, ima pa kmetijo na kateri živim skupaj z njo. Ali lahko name prepiše kmetijo?
Zakon o kmetijskih zemljiščih določa omejitve in sicer lahko lastnik kmetijsko zemljišče, gozd ali kmetijo podari le ožjim družinskim članom (zakoncem, otrokom, staršem, bratom, sestram, vnukom in podobno).

Kako najhitreje pridobim izpisek iz zemljiške knjige?
Zemljiškoknjižni izpisek lahko kadarkoli brezplačno pridobite na portalu e-Sodstvo. Tam pritisnete "Prijavi se kot registrirani uporabnik" in se prijavite. V kolikor še niste vpisani na portal eSodstvo, pritisnite "Nov uporabnik" in opravite brezplačno registracijo.
Kje pridobim podatke o namenski rabi zemljišča?
Podatke o namenski rabi zemljišča pridobimo iz potrdila o namenski rabi, ki ga pridobimo na občini na območju katere leži nepremičnina. Potrdilo o namenski rabi je nujno pridobiti za vse nepremičnine, ki so predmet pravnega posla, razen če gre za etažno lastnino. Potrebujemo ga torej vedno, ko gre za parcelo. Za pridobitev potrdila je občini potrebno plačati upravno takso v višini 22,60 EUR.
Potrdilo o namenski rabi pri podaritvi stanovanja.
Potrdilo o namenski rabi je sicer nujno za vse parcele, ki so predmet pravnega posla. Vendar, kadar je predmet darila stanovanje, ki je vpisano kot etažna lastnina, potrdilo o namenski rabi ni potrebno.
pogosta vprašanja
Kako deluje pogodba24
Najprej odgovorite na zastavljena vprašanja o vaši situacji in potrebah ob vodenju našega virtualnega pravnika. Gre za enaka vprašanja, kot bi vam jih zastavil pravnik osebno, le da v tem primeru ni treba osebno obiskati pravnika.

Na podlagi vaših informacij in odgovorov bo pripravljen pravni dokument, ki je prilagojen vašim potrebam.

Pravni dokument vas bo čakal v vašem uporabniškem računu (Moj račun). O tem boste obveščeni tudi po e-pošti, skupaj s pojasnili kako postopati z dokumentom.
Kako se zagotavlja kakovost storitve?
Kakovost storitve je vsebinsko zagotovljena s strani naših lastnih pravnikov in tehnološko s strani švedskega partnerja Avtal24 AB, ki je vodilni ponudnik spletnih pravnih storitev v Evropi in omogoča to izjemno inovativno digitalno rešitev.
Lahko dokument kasneje spreminjam, popravljam?
Seveda, dokument lahko po potrebi še 14 dni od nakupa neomejeno spreminjate skrbno pod vodstvom našega virtualnega pravnika.
Imate vprašanje pri pripravi tega dokumenta? Z veseljem bomo pomagali.